Zöld tea kapszula

A zöld tea kivonat a zöld tealevelek származéka, ami igen keresett az egészséges életmód hívei körében. A teát ugyanis nemcsak főzve fogyaszthatjuk, hanem annak szárított változatát is, mely sokféle formában, így például tablettaként, kapszulaként is elérhető. A szárított tea népszerűségét az indokolja, hogy a zöld teában található hasznos anyagok megfelelő mennyisége könnyebben a szervezetbe juttatható, mint teaitalként fogyasztva. Ahhoz ugyanis, hogy jótékony hatását a zöld tea kifejthesse, naponta több csészével kellene meginni belőle, míg ugyanez az eredmény már egy tabletta bevételével is elérhető.


Zöld tea kapszula
Flickr by Wendy

A különböző tea-granulátumok forgalmazói szerint így a hatóanyagok is jobban megőrződnek. Ezzel azonban ellentétben áll, hogy a zöld tea jótékony hatását kimutató vizsgálatok a tea főzetének vizsgálatán alapulnak, a különböző szárított termékek, kivonatok hatásosságát semmilyen hivatalos vizsgálat nem igazolja.

Ez nem azt jelenti, hogy ne lennének egészségesek, csupán azt, hogy ezzel kapcsolatban nem áll rendelkezésre semmilyen bizonyíték.

 
 
 
impresszum | jogi nyilatkozat | kapcsolat                                                                                        Zöld tea